Biserka Petrović: Dijego Maradona je došao na Draženov grob sa 62 ruže…njegove reči nikad neću zaboraviti (VIDEO)

foto: Youtube Printscreen
88

Biserka Petrović, majka proslavljenog košarkaša Dražena Petrovića prisetila se susreta sa legendarnim Dijegom Maradonom.

U svom prvom boravku u Zagrebu 1994. godine Argentinac je posetio grob hrvatske legende, a tog susreta za Index.hr prisetila se Draženova majka.

“On je vrlo dobro znao šta je Dražen i Dražen je vrlo dobro znao šta je Maradona. Preko Šukera je izrazio želju da dođe da poseti grob. Šuker me nazvao, našli smo se na Mirogoju. Ne sećam se da li ga je Šuker dovezao, ali i on je bio gore. Dijego je položio venac i poklonio mi dres koji je držao preko ruke. Zagrlio me i rekao mi: ‘Nemojte biti tužni, Dražen će živeti večno.’ Nikad neću zaboraviti te reči”, prisetila se Draženova majka.

Maradona je na Draženov grob doneo tačno 62 ruže u znak 62 poena koja je legendarni košarkaš kao igrač Real Madrida 1989. postigao protiv Kazerte u finalu Kupa pobednika kupova.

“Otišao je najbolji fudbaler na svetu, virtuoz koji je sa loptom mogao baš sve, rođeni pobednik, igrač za najveće utakmice i podvige, lider na terenu i izvan njega. Jedan jedini i neponovljivi El Pibe de Oro,” izjavio je Šuker, koji je bio Maradonin saigrač u Sevilji u sezoni 1992/1993.

“Ponosan sam što smo delili svlačionici u našim zajedničkim danima u Sevilji, sada kad u ovim teškim trenucima razmišljam o tim vremenima, kroz glavu mi prolazi kako mi je nameštao golove. Bila je velika privilegija igrati sa Dijegom i zajedno slaviti pobede. U svoje lično i u ime Hrvatskog nogometnog saveza izražavam saučešće njegovoj porodici.”

Izvor Index.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More