„Mi smo kao zemlja trećeg sveta“, Tramp ne posustaje, objavio u kom slučaju napušta Belu kuću

AP Photo/Patrick Semansky
229

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će napustiti Belu kuću ukoliko Elektorski koledž bude izglasao Džozefa Bajdena, izabranog predsednika i kandidata Demokratske stranke, za novog predsednika Sjedinjenih Država.

Tramp je u razgovoru sa novinarima tokom Dana zahvalnosti rekao da će izaći iz Bele kuće ako Bajdenovu pobedu bude potvrdio Elektorski koledž.

“Sigurno hoću i vi to znate. Ali mislim da će se mnogo toga dogoditi do 20. januara. Mnogo toga – jer je utvrđena masovna prevara. Mi smo kao zemlja trećeg sveta”, rekao je Tramp, prenosi Glas Amerike.

Aktuelni predsednik rekao je i da mu je teško da saglasi sa predviđenim izbornim ishodom pod, kako je rekao, trenutnim okolnostima, ali nije želeo da odgovori da li će prisustvovati inauguaciji izabranog predsednika Džozefa Bajdena koja bi trebalo da se održi 20. januara.

Džozef Bajden predviđeni je pobednik američkih predsedničkih izbora na kojima je osvojio 306 elektorskih glasova – naspram 232 koliko je sakupio aktuelni predsednik i republikanski kandidat.

Tramp, njegova kampanja i pravni tim osporavaju rezultate predsedničkih izbora održanih 3. novembra, tvrdeći da su proces obeležile nepravilnosti prilikom glasanja i prebrojavanja glasova, koje su doprinele da umesto njega – izabrani predsednik bude demokratski kandidat Džozef Bajden.

AP Photo/Patrick Semansky

Međutim, za te tvrdnje osim objava na društvenim mrežama kojima se spori tačnost, Tramp i njegova kampanja nisu ponudili validne dokaze – što za rezultat ima njihovo odbacivanje pred sudovima.

Američke države trebalo bi do 8. decembra da potvrde rezultate glasanja, a 14. decembra trebalo bi da bude održano elektorsko glasanje.

Republikanski predsednički kandidat na završenim izborima za predsednika SAD, Donald Tramp, ne prestaje da ispituje regularnost pri brojanju glasova na određenim biračkim mestima pa i dalje “pljušte” tužbe.

Bivša pomoćnica okružnog tužioca u Teksasu i advokat Sidni Pauel podnela je tužbu na 104 strane zbog, kako tvrdi, masovne prevare birača na izborima za predsednika SAD u Džordžiji. Tu vest je objavila advokatica Abigejl Frej.

​Tviter je inače počeo da označava linkove u tvitovima ka informacijama koje objavljuje Sidni Pauel kao nebezbedne, prenosi “thegatewaypundit”.


Za Bajdenovu pobedu u pojedinim državama Pauel je još ranije okrivila glasačke mašine “Dominion” i softver za glasanje “Smartmatika”.

– Sve je organizovano i sprovedeno uz pomoć ljudi iz Silicijumske doline, velikih tehnoloških kompanija, kompanija za društvene medije, pa čak i medijskih kompanija – rekla je tada Pauelova.


Isporuka vakcine počinje naredne nedelje

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će isporuke vakcine protiv korona virusa početi naredne sedmice.

Obraćajući se američkim vojnicima u inostranstvu preko video linka, povodom obeležavanja Dana zahvalnosti, Tramp je rekao da će vakcina prvobitno biti poslata onima na prvoj liniji fronta, medicinskom osoblju i starijim građanima.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More