Pogrebnik napravio selfi pored mrtvog Maradone pa “popio” otkaz! (FOTO)

Foto: Tanjug/ (AP Photo/Alessandra Tarantino
206

Dok se Argentina u suzama oprašta od legendarnog Dijega Maradone, jedan zaposleni u pogrebnom preduzeću prišao je otvorenom kovčegu i slikao se pored tela i tu fotografiju podelio sa drugima. Očekivano, taj morbidan čin izazvao je odmah oštre osude, ali i mnogo ozbiljnije posledice za njega.

Taj radnik je odmah dobio otkaz, a njegova slika kako pozira kraj Maradone sa podignutim palcem zgrozila je čitav svet. A dok je on pozirao, širom Buenos Ajresa počeli su veliki neredi između navijača, demonstranata i policije i trajali su satima i traju i dalje.

Pogrebnik koji je trebalo da pripremi telo Dijega Maradone za bdenje otpušten je nakon što se slikao sa preminulim fudbalskim velikanom u otvorenom kovčegu, izvestio je „Miror sport“, pozivajući se na vlasnika pogrebnog preduzeća.

Na fotografiji, koju je muškarac podelio na Tviteru, vidi se kako podiže palčeve pored Maradoninog tela.

To je izazvalo zgražavanje na društvenim mrežama, a korisnici su taj gest smatrali nepoštovanjem kako prema fudbalskoj legendi, tako i prema njegovoj porodici i prijateljima. Jedan od korisnika je predložio da se zaposlenom oduzme argentinsko državljanstvo.

 

Maradonin advokat Matijas Morlas otkrio je kako se zove čovek sa fotografije i rekao je da će svi koji su odgovorni za tu sliku “platiti”. On je rekao: “Dijego Molina je nitkov koji se fotografisao pored kovčega Dijega Maradone. U znak sećanja na svog prijatelja, neću stati dok ne platite za ovaj čin”, prenosi Daily mail.


Inače, transport Maradoninog tela na sahranu je bio praćen ogromnom gužvom na ulicama, kao i velikim incidentima. Zbog toga je taj proces morao da nekoliko puta bude stopiran, a policija je intervenisala ispaljujući metke u znak upozorenja prema okupljenima.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More