Novi napad u Beču! Pomahnitala žena nasrnula nožem na rabina uz povike “Koljite sve Jevreje”

(AP Photo/Matthias Schrader)
1,821

U Beču se dogodio još jedan napad ovog puta na rabina koji se našao na udaru žene naoružane nožem koja je posle napada pobegla, a pukom srećom nije bilo povređenih.

U Beču se dogodio novi antisemitski napad, kada je  jednom rabinu nepoznata žena otela kipu.  Jedna žena je iznenada izvadila nož i sinoć pretila rabinu na tramvajskoj stanici u trećoj bečkoj opštini.

Ona je, takođe, vređala rabina antisemitskim uvredama, udarila ga u nogu, zbacila njegog šešir s glave i otela mu kipu. Nakon toga je pobegla sa mesta napada.

Prema informacijama ustanove za prijavu antisemitskih napada Jevrejske zajednice, žena je vikala “koljite sve Jevreje”. Neposredno nakon napada je policija pokrenula potragu za napadačem, ali je za sada bila neuspešna.

Osuda za napad

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc osudio je ovaj napad.

– Moramo odlučno da se borimo protiv antisemitizma i činiti sve da jevrejvski život u Austriji bude bezbezdan. Evropa bez Jevreja ne bi bila Evropa – naglasio je Kurc.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer najavio je, da će pored već pojačane zaštite sinagoga, policija preduzeti sve mere kako bi što brže rasvetlila ovaj antisemitski napad.

– Ne postoji tolerancija prema antisemitizmu, nezavisno od toga da li je politički ili verski motivisan – naglasio je on.

Predsednik Jevrejske zajednice Oskar Dojč ukazao je da je ovaj napad uneo nemir i nesigurnost među Jevreje. Istovremeno poručio je napadačima da jevrejska zajednica neće dozvoliti da je neko zastraši.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More