Nemački ministar o restrikcijama: “Pred nama su tri, četiri duga zimska meseca”

(AP Photo/Michael Probst)
163

Mere delimičnog zatvaranja u Nemačkoj mogle bi biti produžene do proleća, ako se epidemija korona virusa ne stavi pod kontrolu, upozorio je danas nemački ministar ekonomije Peter Altmajer.

On je u intervjuu za “Velt” kazao da nije moguće reći da je sve u redu dok se beleži 50 infekcija na 100.000 stanovnika u velikom delu Nemačke.

“Pred nama su tri-četiri duga zimska meseca. Moguće je da će restrikcije ostati na snazi i u prvim mesecima 2021. godine”, rekao je Altmajer, prenosi Rojters.

Kancelarka Angela Merkel dogovorila se s liderima 16 nemačkih pokrajina da se restriktivne mere produže bar do 20. decembra.

Mere uvedene početkom novembra uspele su da zaustave eksponencijalni rast epidemije, ali se broj novih infekcija stabilizovao na visokom nivou.

Prema poslednjim podacima, registrovano je 21.695 novih slučajeva, a ukupan broj zaraženih od početka pandemije premašio je milion.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More