Rekli im da su pozitivni, a onda ih ponovo pozvali: Netačne rezultate testa na koronu dobilo više od 1.000 Britanaca

(AP Photo/Matt Dunham, FIle)
117

Više od 1.300 Britanaca dobilo je netačne, pozitivne rezultate testa na korona virus zbog grešaka u vladinom sistemu “Testiraj i prati”, saopštilo je danas britansko Ministarstvo zdravlja.

“Zvaničnici koji rukovode sistemom ”Testiraj i prati” kontaktirali su 1.311 ljudi i informisali ih da nisu tačni pozitivni rezultati njihovih testiranja obavljeni između 19. i 23. novembra. Oni su zamoljeni da se ponovo testiraju i da ostanu u samoizolaciji ako primete da imaju simptome kovida-19″, navodi se u zvaničnom saopštenju i predočava da je reč o “izolovanom incidentu” koji se istražuje, preneo Rojters.

Vlada je najavila da će uložiti dodatni sedam milijardi funti u sistem “Testiraj i prati” u okviru sveobuhvatnog programa masovnog testiranja u Velikoj Britaniji.

U Velikoj Britaniji je do danas potvrđeno 1,6 miliona slučajeva kovida-19 i više od 57.500 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More