Merkelova apelovala na građane da se pridržavaju mera!

Foto: Tanjug/ Hannibal Hanschke/Pool via AP
79

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je danas apelovala na Nemce da se pridržavaju ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa u trenutku kada počinje period pred Božić.

Merkel je u svojoj nedeljnoj video poruci rekla da Nemci mogu biti ponosni na svoju disciplinu i pažljivost tokom poslednjih 10 meseci i podstakla ih da se pridržavaju pravila i smanje kontakte tokom sezone praznika, preneo je AP.

Federalni i pokrajinski lideri su ove nedelje odlučili da produže delimično zatvaranje koje je počelo 2. novembra najmanje do 20. decembra i pooštre neka ograničenja.

Dosadašnje mere uspele su da zaustave porast novih slučajeva, ali ih nisu znatno smanjile, navela je američka agencija.

Prema podacima Nacionalnog centra za kontrolu bolesti, u proteklih 24 časa registrovano je 21.695 zaraženih od korona virusa, u poredenju sa 22.964 tokom protekle sedmice, a preminulo je još 379 ljudi.

Od početka epidemije u Nemačkoj je registrovano nešto više od milion slučajeva korona virusa i 15.965 smrtnih slučajeva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More