Maradonin dres bi mogao da dostigne basnoslovnu cifru

foto: Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd
39

Dres kojeg je Dijego Maradona nosio kada je postigao slavni gol “Božjom rukom” na utakmici protiv Engleske na SP 1986. u Meksiku mogao bi na aukciji biti prodat za dva miliona doara nakon što je slavni Argentinac preminuo u sredu, tvrdi jedan američki stručnjak za sportske memorabilije.

Dres je vlasništvo bivšeg engleskog reprezentativca Stiva Hodža koji ga je dobio od Maradone nakon utakmice u Meksiku.

“Hodao sam tunelom, a Maradona je dolazio iz suprotnog smera. Samo sam skinuo svoj dres i zamenili smo ih tamo, tada”, rekao je Hodž koji je nakon te utakmice ostao duže na terenu zbog TV intervjua.

Dres je trenutno izložen u Engleskom nacionalnom fudbalskom muzeju u Mančesteru.

“Jako je teško odrediti vrednost dresa ‘Božje ruke’, ali znam da vlasnik traži dva miliona dolara na privatnoj aukciji”, izjavio je stručnjak za sportske memorabilije Dejvid Amerman.

To bi moglo biti moguće s obzirom da su u fudbalu vrednosti skočile, dodao je.

“Teško je očekivati da će dobiti dva miliona dolara, ali ne vidim zašto neko ko ima novac ne bi želeo nešto takvo – ne možete samo staviti cenu na to. Ako nađete pravu osobu na pravom mestu, to je realna mogućnost”, pojasnio je Amerman.

Kaže i da su nedavno prodali kopiju Maradonine fudbalske legitimacije.

“Iz vremena kada je bio ‘rookie’,  prodata je za 10.000 dolara. To je legitimacija koja je pre nekoliko godina vredila možda par stotina dolara i to je bilo pre njegove smrti. Juče sam na internetu video jednu za koju traže 20.000 dolara”, kazao je Amerman.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More