Ostaju masovna ograničenja i posle popuštanja mera! Kurc otkrio za šta se zalagao

Foto: Tanjug/ Roland Schlager/APA via AP, Pool
395

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, povodom očekivanja građana da će doći do skorijeg popuštanja restrikcija, ukazao je da će i posle 7. decembra ostati “masovna ograničenja“.

“I posle 7. decembra moraćemo da živimo uz dalja masovna ograničenja. U svakom slučaju, nećemo preduzeti nikakve ishitrene korake otvaranja“, podvukao je Kurc u izjavi dnevniku „Klajne cajtung“.

On je istakao da svi moraju biti svesni da će biti neophodno još nedeljama i mesecima živeti sa ograničenjima zbog korona virusa.

Cilj je, međutim, da se od 7. decembra kod trgovine i škola preduzmu obazrivi koraci otvaranja, što, međutim, dodao je, zavisi od broja zaraženih.

“Što je veći, to će biti teže preduzeti te korake otvaranja“, ukazao je Kurc.

Prema njegovim rečima, treće zaključavanje zemlje mora biti sprečeno, a masovno testiranje, koje je planirano za decembar, vidi kao veliku šansu.

Upitan da li je vlada kasno reagovala na drugi talas epidemije, Kurc je podsetio da je on bio taj koji je tražio ranije zaključavanje, ali je imao otpor kod pojedinih partija i predsednika pokrajina.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More