Nemci da ne računaju na popuštanje mera pre ovog roka, ministar ekonomije otišao i korak dalje

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst
166

Nemačke vlasti odlučivaće o eventualnom ukidanju antiepidemijskih mera tek početkom januara, izjavio je danas Armin Lašet, premijer najmnogoljudnije nemačke savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija u intervjuu za Dojčlandfunk radio.

On je apelovao na građane da vode računa o higijeni i sprovode mere socijalne i fizičke distance kako bi se smanjio talas širenja korona virusa.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je saglasna sa liderima 16 nemačkih saveznih pokrajina da se anti-epidemijske mere produže i pooštre najmanje do 20. decembra, a po svim pokazateljima i nastave do januara, preneo je Rojters.

Nemački ministar ekonomije Piter Altmajer otišao je i korak dalje najavivši danas da bi mere mogle da ostanu na snazi do ranog proleća ukoliko infekcija ne bude zauzdana i stavljena pod kontrolu.

Prema zvaničnim podacima Instituta “Robert Koh”, u poslednja 24 sata u Nemačkoj je potvrđeno još 14.611 novozaraženih, oko hiljadu manje nego pre nedelju dana, ali trebalo bi imati u vidu i da se tokom vikenda testira manji broj ljudi nego u toku radne nedelje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More