Srbija se predomislila! Povučena odluka o PROTERIVANJU crnogorskog ambasadora, Tarzan ostaje u Beogradu

Foto: Youtube Printscreen
191

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija povući odluku o proterivanju Tarzana Miloševića iz Srbije.

– Juče smo zaražili da ambasador Tarzan Milošević napusti teritoriju Republike Srbije. To smo učinili nakon što je naš ambasador proglašen perosnom non grata – kaže premijerka Ana Brnabić, i dodaje:

“Predsednik je mene i ministra Selakovića pozvao da se konsultujemo oko ove odluke Vlade- On razume i podržava odluku, reagovali smo u skladu sa Bečkom konvencijom, potpuno normalni i prirodno”.

Kako navodi, Vučič je zamolio da se konsultuje oko ove odluke, pa je doneta odluka da će Srbija unilateralno, jednostrano povući odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora.

Ona je citirala izjavu ambasadora Vladimira Božovića i navela da se Vlada Srbije slaže sa njegovom izjavom, i dodala da to nikako nije povod za takvu odluku Podgorice da se ambasador Srbije izbaci.

– Mi ne želimo da imamo takav neprijateljski akt prema Crnoj Gori, iz tog razloga smo danas doneli ovu odluku. Meni je žao što se sve češće u Crnoj Gori prekraja istina i govori se da je Srbija bila okupator u Prvom svetskom ratu – kaže Ana Brnabić.

Nada se i da će se ovo shvatiti kao akt dobre volje.

Predsednik, premijerka i šef srpske diplomatije razmotriće i druge spoljnopolitičke teme, pre svega odnose sa zemljama u regionu. Sastanak je usledio dan nakon što je Crna Gora proglasila ambsadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata u toj zemlji, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u utrašnja pitanja Crne Gore.

Srbija je sinoć odgovorio recipročnom merom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Tarzanu Miloševiću.

Predsednik je sastanak zakazao u želji da se spuste tenzije, u skladu s njegovom regionalnom politikom, koja se uvek držala ideje da Srbija mora da vodi računa da ne otežava položaj Srba u zemljama regiona.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More