Lepota grada, prijatna klima, pristupačne cene: Trebinje među 10 najgradova sveta za život u penziji

Foto: PrintScreen/youTube
115

Ugledni nemački portala Fokus, uvrstio je Trebinje na listu top 10 svetskih gradova za život u penzionerskim danima.

Ocenjujući više parametara, portal svojim sunarodnicma treće dobi, kao drugi najbolji izbor, preporučuje upravo Trebinje, prenosi RTRS.

Prijatna klima, lepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cene, samo su neki od razloga koji su Trebinje pozicionirali u sami vrh svetske top-liste najboljih gradova za život posle 60-te, po izboru nemačkog portala.

Nemci su, precizno, matematički, ocenjivali parametre koji utiču na kvalitet života i od maksimalnih 100 bodova u tom “testu”, Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mesto.

To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterijume za treću dob, jer imamo odličnu klimu, položaj, dobru saobraćajnu poveznost, pristupačan troškovnik u odnosu na njihove penzije, zdravu hranu, piće, očuvanu prirodu. To se sve uzimalo u obzir. Ispod nas su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila…Hrvatski Osijek je na 10. mestu , rekao je Žarko Vico, stručni saradnik Turisticke organizacije Trebinje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More