Za mesec dana zatvaranja zaraza u Engleskoj pala 30 odsto

(AP Photo/Matt Dunham, FIle)
45

Nivo infekcije covidom-19 u Engleskoj je za mesec dana nacionalnog zakjučavanja pao 30 odsto i virus se sada povlači, pokazalo je veliko istraživanje u kojem je učestvovalo više od 100.000 dobrovoljaca.

Engleska je svoje drugo “zatvaranje” započela 5. novembra, sa ciljem suzbijanja naglo rastućeg širenja infekcije i zaštite svog zdravstvenog sistema.

Zemlja bi od 2. decembra trebalo da se vrati regionalnom pristupu ograničenjima.

Nivo infekcije pao je 30 posto – na 96 zaraženih na 10.000 ljudi između 13. i 24. novembra, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo londonski Imperijal koledž u saradnji sa kompanijom Ipsos Mori.

Poslednje takvo istraživanje, između 16. oktobra i 2. novembra, pokazalo je 130 infekcija na 10.000 ljudi.

“Rezultati pokazuju da je broj slučajeva rastao kako je zemlja ulazila u blokadu, ali je usledilo smanjenje”, navedeno je saopštenju, prenosi Rojters.

Britanski premijer Boris Džonson, zbog odluke o zaključavanju, suočio se i sa kritikama iz vlastite stranke, pri čemu su neki rekli da je to nepotrebno kršenje građanskih sloboda, dok su ga opozicioni laburisti kritikovali da je presporo reagovao.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More