Bajden se igrao sa psom, pa se povredio: Oglasio se i njegov lekar!

(AP Photo/Carolyn Kaster)
46

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden će najverovatnije nositi ortopedsku čizmu narednih nekoliko nedelja dok se bude oporavljao od preloma desnog stopala, dok se igrao sa psom u kući, rekao je danas njegov doktor.

Bajden se povredio u subotu, a posetio je ortopeda u Njuarku, u državi Delaver, u nedelju popodne, saopšteno je iz njegove kancelarije.

“Prvi rendgenski snimci nisu pokazali prelom, ali je medicinski tim naložio da se uradi skener. Naknadnim analizama pronađene su male frakture na dve male kosti u njegovom desnom stopalu”, rekao je Bajdenov doktor Kevin O”Konor, a preneo AP.

Frakture su generalno problem starijih ljudi, ali Bajdenova (78) povreda kostiju je relativno blaga, dodaje se u tekstu AP.

Reporterima koji izveštasvaju o izabranom predsedniku SAD nije bilo dozvoljeno da fotografišu trenutak kada Bajden ulazi u lekarsku ordinaciju u nedelju, uprkos molbama medija.

Prilikom izlaska iz lekarske ordinacije, Bajden je šepao, iako je hodao bez štake ili bilo kakvog pomagala.

Izabrani predsednik SAD se igrao sa Mejdžorom, jednim od dva psa koje Bajden ima.

Mejdžor je usvojen 2018. godine i priključio se njegovom drugom psu, Šampionu, koga je Bajden uzeo posle izbora 2008. godine.

Porodica Bajden je saopštila da će oba psa doći u Belu kuću da žive sa njima tokom predsedničkog mandata, a plan je i da nabave jednu mačku.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More