Beč: I pored mera na pojedinim mestima red ispred štanda za punč

(AP Photo/Ronald Zak, File)
151

Austrijanci, koji su na proleće uzorno poštovali mere zaključavanja usled pandemije korona virusa, sve su neodgovorniji, pokazuju pojedine slike.

Tako je proteklih dana, više dana zaredom, ispred jednog restorana na trgu Graben u centru Beča, na čijem štandu se može kupiti punč, bio ogroman red ljudi. Slična situacija mogla se videti i na drugim mestima u gradu na kojima su otvoreni štandovi za prodaju punča.

Ti štandovi, prema aktuelnim merama, imaju pravo da prodaju punč, ali kupac ne sme da kupljeni proizvod konzumira ispred.

Međutim, mnogi kupuju punča i ostaju nedaleko od štanda u ćaskanju sa drugim osobama.

Aktuelne restrikcije zbog korona virusa zabranjuju svaka okupljanja i imaju za cilj smanjenje socijalnih kontakta građana, kako bi se prekinuo lanac infekcije.

Štandovi za punč su veoma omiljeni kod Austrijanaca u zimskom periodu, te, u normalnim situacijama, ispred njih, pre svega na božićnim pijacama, koje za sada nisu otvorene, stalno ima veliki broj ljudi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More