Počinje 4. decembra na tri lokacije: Beč se priprema za masovno testiranje građana na koronavirus

Foto: © David Bohmann / PID
733

U Beču su počele pripreme za masovno testiranje građana na koronavirus na tri lokacije, u Bečkoj gradskoj dvorani, u hali Marks i na Bečkom sajmu. Testiranje će biti sprovedeno od 4. do 13. decembra 2020. godine.

Foto: ©WienTourismus/Christian Stemper

U tom periodu će biti organizovano 300 linija za testiranje. Predviđeno je da se u toku jednog sata testira 15.000 građana. Lokacije će biti otvorene svakog dana od 8 do 18 časova. Neophodno je da se građani prethodno prijave za testiranje, saopštio je Eurocomm.

Foto: © David Bohmann / PID

Vatrogasna služba je odgovorna za to da u potpunosti spremne hale preda pripadnicima Vojske Austrije 2. decembra 2020. godine.

Foto: ©WienTourismus/Christian Stemper

Vojska je zadužena za obezbeđivanje brzih antigenskih testova, prijavljivanje za testiranje i sprovođenje istog, dok je grad Beč odgovoran za infrastrukturu. Za uzimanje briseva Vojska će imati podršku saniteta Udruženja Samarićana i drugog medicinskog osoblja. Ukoliko je antigenski test pozitivan, sprovodi se PCR test na licu mesta kako bi se potvrdio rezultat antigenskog testiranja.

Foto: © David Bohmann / PID

Beč je započeo kampanju u štampanim i onlajn medijima, putem društvenih mreža i na radio stanicama kako bi podstakao građane da se testiraju. Planirana je i kampanja sa influenserima na društvenim mrežama koji bi se testirali i pozvali svoje pratioce da urade isto.

Izvor Našiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More