Član Trampovog tima za koronu podneo ostavku: Bio skeptičan prema uvođenju mera za suzbijanje virusa

(AP Photo/Mark Lennihan)
101

Naučni savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, dr Skot Atlas, poznat po tome što je bio skepstičan prema uvođenju mera za suzbijanje korona virusa, podneo je ostavku.

Zvaničnik Bele kuće potvrdio je da je neuroradiolog sa Univerziteta Stanford podneo ostavku na kraju privremenog angažmana u američkoj adminstraciji, prenosi AP.

Vest o ostavci potvrdio je i Atlas u objavi na Tviteru.

On je u pismu ostavke naveo da ne može da zamisli trenutak u kojem su nauka koja štiti i naučna debata hitnije.

Atlas se pridružio timu Bele kuće tokom leta, a dolazio je u sukob sa najvišim vladinim savetnicima za korona virus, uključujući dr Entonija Faučija, koji su tražili oštrije epidemiološke mere.

Kritikovao je napore da se ljudi ohrabre da nose zaštitne maske, a pre samo nekoliko nedelja na Tviteru je, povodom uvođenja novih mera u Mičigenu, pozvao građane da se suprotstave toj odluci.

Univerzitet Stanford distancirao se od svog profesora, ističući u saopštenju da je “izneo stavove koji nisu u sladu da pristupom univerziteta odgovoru na pandemiju”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More