Nemački avio centar nudi posao iz SNOVA: Za 11.000 evra treba samo da LEŽITE!

Foto: PixaBay
513

Neobičan, a jako dobro plaćen posao nudi se u Nemačkoj. Tamošnji avio centar (DLR) u Kelnu traži dvanaest muškaraca i dvanaest žena za istraživanje koje traje 60 dana.

Od tih 60 dana, 30 se odmara u krevetu, a naknada za učestovanje je 11.000 evra, prenosi “Telegraf”.

– Ali to nije nužno i laka zarada. Nije to samo ležanje i odmaranje – rekla je Andrea Nitsche iz DLR-a. Učesnici studije moraju da ostanu u krevetu 30 dana neprekidno, s glavom koja mora biti u položaju malo niže od nogu, odnosno za 6 stepeni.

– To je muškarcima posebno teško – objašnjava Nitsche. Studija traje ukupno 60 dana, uključujući dve nedelje prilagođavanja i dve nedelje naknadne nege.

Slična istraživanja već su sprovedena u DLR-u. Koriste se za istraživanje za mnoge promene koje bi mogle da utiču kod astronauta. Uz strogi odmor u krevetu, treba simulirati učinke bestežinskog stanja u svemiru.

Moraju da ispune brojne zahteve. Na primer, da imaju između 24 i 55 godina, indeks telesne mase, odnosno BMI između 19 i 30 i da budu visoki između 1,53 m i 1,92 m. Uz to, mentalno i telesno sposobni i zdravi.

Oni kojima je samo novac na umu, često ne ispunjavaju zahteve.

 
Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More