Lekar na klinici u Beču: Na intenzivnoj 60 odsto pacijenata migrantskog porekla

(AP Photo/Ronald Zak, File)
320

Bečki lekar, specijalista za intenzivnu medicinu, Burkhard Gustorf ukazuje da su osobe migrantskog porekla u Austriji natprosečno više pogođene infekcijom Kovid19.

Kovid pacijenti na klinici Otakring, u kojoj Gustorf radi, pretežno su poreklom sa Zapadnog Balkana, južne Poljske i Tuske.

Gustorf tvrdi da u njegovoj klinici čak 60 odsto kovid pacijenata na intenzivnoj nezi ima migrantsko poreklo.

On je, u izjavi bečkom dnevniku “Prese”, kazao da vlada mora voditi strategiju komunikacije ciljano prema migrantskim grupacijama.

“Prema mojoj spoznaji, uredbe vlade unutar društva se prihvataju veoma različito”, kaže šef Odeljenja za anesteziju, intenzivnu medicinu.

“Neophodna je strategija komunikacije usmerena na određene grupe društva”, podvukao je bečki lekar dodajući da bi na taj način mogle da se prenesu opasnosti koje polaze od infekcije korona virusom.

Upitan što je više migranata pogođeno koronom Gustrof kaže da se radi o talasu povratnika sa boravka iz rizičnih regiona na Balkanu i Turske, a na drugoj strani o osobama koje su se zarazile na porodičnim slavljima.

Takođe, naglašava da se korona među migrantima brže širi i zbog “tesnih uslova stanovanja”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More