Velika Britanija PRVA U SVETU odobrila upotrebu vakcine “Fajzer” i “Biontek”, najavili kada će početi vakcinacija

(AP Photo/Virginia Mayo, file)
75

Velika Britanija je danas postala prva država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija Fajzer i Biontek i najavila da će one moći da se koriste od početka sledeće sedmice.

“Vlada je danas prihvatila preporuku Agencije za lekove i zdravstvene proizvode i odobrila upotrebu vakcine kompanija Fajzer i Biontek”, saopšteno je iz britanske vlade, preneo Rojters.

Britanski zdravstveni komitet odlučiće koje su prioritetne grupe koje će prve biti vakcinisane, a tu spadaju štićenici ustanova za negu starijih i nemoćnih, zdravstveni radnici i stariji Britanci koji pate od hroničnih oboljenja.

Britanske vlasti su saopštile da je hitno odobrenje za primenu Fajzerove i Biontekove vakcine “istorijski trenutak” u borbi protiv epidemije korona virusa.

Ministar zdravstva Met Henkok najavio je da će program vakcinacije početi već sledeće nedelje, kao i da su britanske bolnice spremne za taj posao.

On je za Skaj Njuz rekao da je to “fantastična vest”.

Vakcina se smatra najboljim medicinskim sredstvom protiv pandemije korona virusa koje bi omogućilo da se svet vrati normalnom životu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More