Deca iz Srbije ilustrovala novu knjigu autorke Harija Potera (FOTO)

Foto: Youtube/printscreen
36

Tokom leta spisateljica Džoan K. Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru, je najavila novu knjigu za decu. Reč je o neobičnoj bajci pod nazivom “Ikabog”.

Tada je autorka pozvala mališane da budu kreativnu i da oni sami ilustruju različita izdanja njene knjige. U konkursu su mogli da učestvuju mališani uzrasta od 7 do 12 godina i da prikažu svoje omiljene scene i likove iz knjige, koju je autorka prethodno besplatno postavila na svoj sajt.


Deca iz Srbije su imala priliku da ilustruju domaće izdanje knjige. Neki su takođe iskoristili priliku da svoje crteže preko Tvitera pošalju Rolingovoj. Tačno 34 crteža će se naći u našem izdanju knjige “Ikabog”, koja uskoro stiže pred domaću publiku. Na konkurs se prijavilo više od 350 mališana iz naše zemlje.

“Ikabog” je bajka smeštena u zamišljenu zemlju, bavi se istinom i zloupotrebom moći. Napisana je da se čita naglas. Namenjena je za decu svih uzrasta, a napisana je tako da je deca od sedam do devet godina mogu čitati i sama i tako vežbati čitanje.

Ilustracije naših mališana možete pogledati na sledećem linku.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More