Fajzer i Biontek danas predaju dokumentaciju za registrovanje vakcine u Srbiji

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst
86

Kompanije Fajzer i Biontek, koje su proizvele vakcinu protiv virusa korona, danas predaju dokumentaciju srpskoj Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za njeno registrovanje u Srbiji, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednice vlade Srbije.

Prema rečima šefa vladine Kancelarije za medije Mladena Basića, to je juče dogovoreno na sastanku koji su predstavnici Fajzera imali sa predsednicom vlade Anom Brnabić i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija “Fajzer” i “Biontek” jutros je odobrila Velika Britanija, prva u svetu, i najavila da će one moći da se koriste od početka naredne nedelje.

Direktorka Batuta Verica Jovanović rekla je ranije za Tanjug da je veoma značajno što je tu vakcinu odobrila Velika Britanija, jer je, kako ističe, reč o zemlji u kojoj postoji jak zdravstveni sistem, ali i jak regulatorni sistem kada je u pitanju odobravanje lekova i medicinskih sredstava.

Ona je navela da britansko regulatorno telo za lekove i medicinska sredstva posebno vodi računa o bezbednosti, kvalitetu i efikasnosti lekova, vakcina i drugih medicinskih sredstava kada je u pitanju zdravlje stranovništva.

Od posebnog je značaja to što će imunizacija u Velikoj Britaniji krenuti već naredne nedelje, jer se brzo mogu videti njihova iskustva sa vakcinom, zaključila je Jovanović.

Velika Britanija PRVA U SVETU odobrila upotrebu vakcine “Fajzer” i “Biontek”, najavili kada će početi vakcinacija

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More