Objavljeni tajni razgovori šefova CNN, oglasio se i Tramp (FOTO)

Foto: Pixabay
100

U okviru projekta „Veritas“ objavljeni su novi snimci koji navodno razotkrivaju političku pristranost predsednika Zakera i drugih čelnika Si-En-Ena usmerenu protiv onih koji se protive njihovim političkim stavovima.

Objavljeni su novi snimci koji sugerišu da čelnici Si-En-Ena jednostavno ne žele da budu nepristrasni kada izveštavaju o trenutnoj situaciji, navodi osnivač projekta „Veritas“ Džejms O’Kif pozivajući se na snimljene razgovore šefa Si-En-Ena Džefa Zakera i savetnika te medijske mreže Dejvida Vidžilanta.

Iz Si-En-ena su, nakon ovoga, zapretili pokretanjem postupka protiv „Veritasa“ navodeći da je možda reč o teškom krivičnom delu.

Na meti Si-En-Ena posebno su se našli američki predsednik Donald Tramp, voditelj Foksnjuza Taker Karlson, pa čak i republikanski senator Lindzi Graham, primetio je osnivač i izvršni direktor „Veritasa“ Džejms O’Kif.

„Ovo je još jedna istraga o Si-En-Enu koju je projekat „Veritas“ sproveo, i još jednom su demonstrirali svoju partijsku političku agendu i potpuno odsustvo novinarske etike“, pokazali su najnoviji podaci dobijeni istraživanjem poziva ove medijske mreže, koji se mesecima evidentiraju.

O’Kif je rekao da su otkrili da čelnici Si-En-Ena doslovno spletkare kada je reč o dnevnim vestima.

„Izjave najviših rukovodioca Si-En-Ena dokazuju da ih jednostavno ne zanima nepristrasnost u izveštavanju“, naveo je O’Kif.


Glavni savetnik Si-En-Ena, kako je identifikovana osoba sa snimka, navodno je rekao da je Taker Karlson rasista i da mu je Foksnjuz dao zeleno svetlo za promociju ideja o superiornosti bele rase.

„Veritas“ citira i osobu koja je identifikovana kao šef Si-en-Ena Džef Zuker kako govori o aktuelnom predsedniku:

„Ovo je predsednik koji zna da gubi, koji zna da je u nevolji, da je bolestan, možda je i sve ovo posledica steroida ili ne. Ne znam. Ali ponaša se očajnički i nestabilan je, i mi to ne treba da normalizujemo”.
To je podstaklo O’Kifa da oštro kritikuje Si-En-en zbog, kako navodi, nečuvenog i neprofesionalnog ponašanja, uprkos činjenici da sebe naziva medijem kojem se najviše veruje.

O svemu ovome povela se i rasprava na društvenim mrežama, a jedan korisnik je napisao: “Sviđa mi se kako je Veritas raskrinkao Si-En-En kao propagandnu mrežu koja navija za Džoa Bajdena i Demokratsku stranku. Svi smo to znali, ali je dobro to čuti”.

Pojavile su se i tvrdnje da je sva moguća sumnja u objavljene snimke nestala onog trenutka kada je Si-En-En indirektno potvrdio njihovu valjanost „pretnjom“ konzervativnom novinarskom poduhvatu.

Ovo nije prvi put da projekat Veritas otkriva navodnu pristrasnost Si-En-Ena u internim uredničkim razgovorima i pregovorima. Prošle godine, nakon objavljivanja tajno snimljenih čelnika Si-En-Ena, koji raspravljaju o fokusiranju na antitrampovsko izveštavanje, izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa zapretila je Si-En-Enu tužbom. I sam američki predsednik predlagao je da Si-En-En treba da bude procesuiran zbog dezinformacija.

 

 

Izvor Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More