Glumac Irfan Mensur o borbi sa korona virusom: Prvih pet, šest dana, pravo da vam kažem, ja sam se opraštao…

Foto: Youtube Printscreen N1
81

Proslavljeni glumac Irfan Mensur, sada, nakon što je negativan na koronavirus, vrlo je svestan koliko je “nevidljivi neprijatelj” zaista opasan, te apeluje na ljude da se čuvaju i da budu odgovorni. Ipak, iako je i on bio jedan od onih disciplinovanijih, nekako je korona uspela da dođe i do njega. U razgovoru za portal Nova.rs Mensur je istakao da su lekari koji se bave ljudima u situaciji pandemije posebna vrsta ljudi, te da bez obzira na atmosferu u kojoj rade deluju smirujuće na pacijente. Glumac se trenutno oporavlja u svom domu, međutim, iako je negativan na koronu, on kaže da još uvek traje njegova bitka, jer je nakon svega potrebno vreme da čovek povrati punu snagu koju je imao.

Borba Irfana Mensura sa kovidom nije bila laka, on je čak u jednom trenutku mislio da je kraj, da neće uspeti da se oporavi, te je bio ljut na sebe što nekim ljudima nije rekao sve ono lepo što je imao da im kaže.  Međutim, stvari su se preokrenule u njegovu korist. Njegov organizam je izdržao. A glumac navodi da je zapravo nešto najstrašnije kod pomenutog virusa činjenica da ni stručnjaci još uvek ne znaju mnogo o njemu. Glumac Irfan Mensur još uvek se pridržava svega onoga što mu lekari govore, porodicu viđa na distanci, a, kako kaže, dve reči u ogromnoj poruci njegove doktorke “prošli ste”, su dve najlepše reči koje je ikada dobio.

“Čovek prvo ne veruje, prvo pomisli da je nemoguće da se nešto tako dešava i da to može njemu da se desi. Međutim, pošto je ova pandemija tako masovna i zaista opasna i u njoj čovek može da izgubi mnogo od radosti, od života i od energije, onda o tome treba priči jako obziljno. Ja sam se pazio. Oduvek sam bio disciplinovan čovek. Na to me je naučila porodica.Nosio sam masku i kada nije trebalo da se nosi i dok nisu zahtevali da se nosi. I napolju i unutra. Probe sam držao sa maskom. Masku sam samo skidao kada sam trebao da popijem piće i da ručam. Dakle, apsolutno sam se pridržavao svega što su preporučivali. Međutim, ipak sam zaražen. Kako ne znam, od koga ne znam, kojim putem ne znam. Dakle, čuvali se, ne čuvali, nešto će doći, nešto će se ,ipak, pojaviti i to nije u našim rukama, očigledno.”

O bolničkim danima glumac kaže:

“Ja sam na Bežanijsku kosu došao iz Niša u prilično teškom stanju i prvih pet, šest dana, pravo da vam kažem, ja sam se opraštao. Opraštao sam se tako što sam na neki način bio ljut na sebe što nekim ljudima nisam izgovorio lepe stvari koje sam trebao da im kažem. Međutim, kako je prošlo tih 5,6 dana, tako je počelo da biva bolje. Malo neverovatno, ali prosto kao da se neko poigrava sa nama. I šta da vam kažem, sve je išlo nabolje, ja sam nekim 14,15 dana bio na kiseoniku, 24 sata. Nisam došao do onog najgoreg i onda su shvatili da moji parametri idu ka boljem i ,naravno, odlučili da me posle nekih 15, 16 dana pripreme za kućnu izolaciju. S tim što mi i dalje dolazi patronažna sestra i što su mi propisali kad u koje vreme pijem koje vitamine, kada pijem koje antibiotike i tako dalje.Ipak ono zbog čega bi trebali da se zabrinemo jeste činjenica da ustvari čak i ti ljudi toliko učeni i toliko posvećeni još uvek ne znaju sve o virusu. Jer nekome oporavak do pune snage i punog radnog optimuma traje 20 dana, a nekome traje i do nekoliko meseci.

Izvor Nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More