Dobrovoljcima na jubilej uručene značke i zahvalnice

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
405

BEOGRAD – Povodom obeležavanja 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu i 74. godišnjice oslobađanja Beograda u Drugom svetskom ratu, u Vojničkom klubu Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“ uručene su značke i zahvalnice otadžbine vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Načelnik Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane pukovnik Dragan Kotarlić uručio je značke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i zahvalnice otadžbine za 144 vojna obveznika koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem u generaciji mart i septembar 2013. godine i septembar i decembar 2014. godine.

On je rekao da je duga istorija dobrovoljaca u Srbiji, tako da i danas imamo brojne primere mladića i devojaka koji dolaze iz Kanade, Australije, Južnoafričke Republike i drugih dalekih zemalja da odsluže vojni rok u Srbiji u srpskoj vojsci.

Vojnici koji su odslužili vojni rok sa oružjem, prevedeni su u rezervni sastav Vojske Srbije, a oni koji su završili Kurs za rezervne oficire, promovisani su u čin rezervnog potporučnika Ukazom predsednika Srbije.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Beograda i gradskih opština, velikih tehničkih sistema, privrednih društava i drugih organizacija i udruženja sa teritorije nadležnosti, kao i rodbina i prijatelji vojnih obveznika kojima su uručena priznanja.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More