Tramp u novom obraćanju u vezi sa izborima: Sistem je pod opsadom, sve se unapred znalo! (VIDEO)

(AP Photo/Patrick Semansky)
149

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio se građanima u video poruci u kojoj je ponovio svoje tvrdnje o prevarama birača na izborima u novembru, kada je izgubio od demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

– Ovo je možda najvažniji govor koji sam održao – rekao je Tramp na početku obraćanja dugog 46-minuta, na koje su Fejsbuk i Tviter stavili obaveštenje da sadrži neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari.

Rekao je da je smešno koliko je trajala saga o izbornim rezultatima i da je njegova dužnost kao predsednika Amerike da odbrani izborni sistem koji je “pod koordisanim napadima i opsadom”, prenosi “Telegraf”.

– Mi smo upozoreni da ne treba da prihvatimo prve rezultate izbora i da će biti potrebne nedelje dok se pravi rezultati ne objave – kazao je Tramp.

Tramp je takođe rekao da je Bajdenu rečeno da se ne „meša“ u izbore i da stoji po strani.

– Ne trebate nam, odlučeno je. Ovi izbori su gotovi – rekao je Tramp, sugerišući da se rezultat predsedničke trke znao unapred.

Predsednik je dodao da se ne radi samo o poštovanju glasova 74 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega.

– Radi se o tome da Amerikanci mogu imati poverenja u ove izbore. I na svim budućim izborima – poručio je Tramp.

Prema rezultatima izbora, Bajden je dobio rekordnih 81 milion glasova u poređenju sa 74 miliona za Trampa. Demokrata je takođe osvojio 306 elektorskih glasova prema 232 za Trampa.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More