Zbog izgleda ismevali je članovi benda, a danas je LEPA BRENA najveća BALKANSKA ZVEZDA! (FOTO, VIDEO)

Foto: Instagram lepabrena/ Printscreen
77

Rođena je 1960. godine u Bosni i Hercegovini kao Fahreta Jahić. Iako je od detinjstva volela da peva, njena prava muzička karijera započinje 1980. godine, kada upoznaje članove benda “Lira šou”.

Tadašnji šef benda raspisao je konkuurs za novu pevačicu, jer im se tadašnja Spasa udala i napustila bend. Aleksandar Saša Popović, tada je u očaju tražio pevačica, a tokom nastupa u Brčkom, svi su ih upućivali na jednu rokerku.  Članovima benda je ova devojka u početku izgledala smešno, kao uostalom i njena izjava: – Generalno, ne pevam narodnjake, ali ću naučiti – rekla im je tada, piše “Magazin Novosti”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEPA BRENA FAN PAGE (@lepabrena_fp)


Nakon prvog nastupa, nastala je prava pometnja za njom. A kako su nastupi bili veći, ona je sama zajedno sa svojom majkom šila kostime koje je tada nosila.  1981. godine zahvaljujući menadžeru Vladimiru Cvetkoviću, “Lira šou”, menja ime u “Slatki greh” i snimaju svoj prvi album sa kog se izdvojila pesma “Čačak”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEPA BRENA FAN PAGE (@lepabrena_fp)

Brena kako joj je bilo umetničko ime postala je Lepa Brena, nakon što je pokojni Minimaks dodao taj epitet. Lepa Brena, postala je jedna od najvećih balkanskih zvezda. Na stotine hiljada ljudi, dolazilo je na njene koncerte. Kada u svetu to nisu mogli ni da zamisle, na svoje nastupe spuštala se helihopterom. Snimila je i dosta filmova, a “Hajde da se volimo 1,2,3”, postao je jedan od najomiljenijih filmskih ostvarenje na prostorima bivše Jugoslavije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Gotovo da ne postoji album sa kog se nije izdvojilo pregršt Breninih hitova, među njima su: “Mile voli disko”, “Sitnije, cile sitnije”, “Bato, bato”, “Jedan dan života”, “Okrećeš mi leđa”, pa sve do “Uđi slobodno”, “Pazi kome zavidiš”, “Zrno bibera”, “Boliš i ne prolaziš”.

Lepa Brena, udata je za našeg proslavljeog tenisera Slobodana Bobu Živojinovića, sa kojim ima dva sina, Stefana i Viktora.

Izvor Magazin Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More