“Svi će moći slobodno da lete”! OVA KOMPANIJA neće tražiti potvrdu o vakcinaciji od putnika

Foto: PixaBay
391

Rajaner neće zahtevati potvrdu o vakcinaciji na korona virus od putnika koji žele da lete njihovom avio-kompanijom, prenosi “Telegraf”.

-Verujem da će se do proleća sve vratiti u normalu i da ćemo imati jedan potpuno drugačiji pejzaž, rekao je izvršni direktor kompanije Edi Vislon dodajući da “zdravstveni pasoš” neće biti potreban.

Ukoliko ti budu tražile druge avio-kompanije, tako će oni koji ne žele da se vakcinišu a žele da putuju, više koristiti drumski prevoz.

Izvršni direktor kompanije Rajaner Majkl OLari očekuje povratak 75 do 80 posto avio saobraćaja do leta!

S druge strane, Svetska zdravstvena organizacija ne preporučuje državama izdavanje “imunoloških pasoša” za one koji su preležali korona virus, saopštio je danas jedan od medicininskih eksperata iz SZO na virtuelnom brifingu u Kopenhagenu.

SZO ipak razmatra modele sertifikata o tome da je neko preležao koronu ili primio vakcinu, preneo je Rojters.

– Razmišljamo da koristimo tehnologiju u ove svrhe, a jedna od mogućnosti je da radimo sa državama ka elektronskom sertifikatu o vakcini – dodao je visoki funkcioner SZO.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More