Srbi iz AUSTRIJE napali KANCELARA zbog diskriminatorskih izjava: RAZJASNITE!

Foto: Tanjug/ (AP Photo/Ronald Zak
7,932

Zajednica Srbi iz Forarlberga osudila je jučerašnju izjavu austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, kojom je najavio oštre mere prilikom ulaska u Austriju tokom božićnih praznika, a koje bi se posebno odnosile na osobe koje su u svojim zemljama porekla provele leto i onda unele korona virus u Austriju, piše “Telegraf”.

– Mi kao srpska zajednica u Forarlbergu osećamo se diskriminisano vašim polarizujućim govorom, posebno što se čini da je on zasnovan na čistoj spekulaciji i nema nikakvu naučnu osnovu. Činjenica da vaša izjava sadrži ksenofobne aspekte ukazuje da su povratnici sa odmora strašnu pandemiju doneli u Austriju što ne odgovara medicinskim činjenicama, a to je i vama poznato – navodi se u pismu kancelaru.

(AP Photo/Ronald Zak)

Ukazuje se da takve izjave nisu politički korektne, a i izazivaju mržnju prema strancima u vreme u kojem je otvoreno i šaroliko austrijsko društvo već dovoljno napadnuto.

Srbi iz Forarlberga podvlače da do danas nije dokazano da migrantsko poreklo ima medicinske veze sa rastućim brojem infekcija u Austriji.

(AP Photo/Ronald Zak)

– Pošto ste u vašem politički nekorektnom izlaganju posebno okrivili povratnike sa odmora, a time ljude migrantskog porekla, za širenje pandemije, molimo vas da razjasnite na koja naučna saznanja se oslanja ta izjava, kao i koliko je osoba iz jugoistočne Evrope, sa i bez austrijskog državljanstva, samo na osnovu svog boravka u tom regionu, doprinelo novom izbijanju ili rastu zaraze – navodi se u pismu.

Pored toga oni traže i da se saopšti kako se virus širio Austrijom nakon brojnih apre-ski žurki.

(AP Photo/Ronald Zak)
Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More