Ove godine bi moglo da se vakciniše 20 miliona Amerikanaca

foto: Pixabay
184

Američka administracija za hranu i lekove (FDA) očekuje da će se brzo krenuti u akciju nakon odobrenja vakcine protiv korona virusa koju je razvio Fajzer i 20 miliona Amerikanaca moglo bi da bude vakcinisano ove godine, izjavio je danas komesar FDA Stiven Han.

Han je odbio da navede tačan vremenski okvir o tome koliko će trajati odobrenje vakcine koju su razvili Fajzer i Biontek ali je rekao da se nada da će regulatorna odluka biti doneti u decembru, prenosi Rojters.

Čim FDA odobri vakcinu, „biću prvi na redu i podstaćiću svoju porodicu da primi ovu vakcinu“, rekao je Han.

Mnogi savezni zvaničnici očekuju odobrenje vakcine u roku od nekoliko dana od sastanka revizije zakazanog za 10. decembar, iako je jedan zvaničnik FDA nedavno rekao da bi odluka o odobrenju mogla potrajati nedeljama.

Han je rekao da nije razgovarao sa novoizabranim predsednikom Dzoom Bajdenom.

Brzo odobravanje vakcine moglo bi biti politička pobeda za odlazeću administraciju predsednika Donalda Trampa, koja se zalaže za efikasne tretmane koji bi pomogli da se vrati osećaj normalnosti u svakodnevni život i teško pogođenu američku ekonomiju.

Njegov program Operacija Vorp Spid postigao je ugovore sa nekoliko proizvođača lekova u pokušaju da pomogne ubrzanju potrage za efikasnim tretmanima za borbu protiv globalne pandemije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More