“Banda drumskih razbojnika” harala po Španiji, među njima i SRBI! Žena glumila autostoperku i pljačkala ljude

Foto: Pixabay
79

Osam državljana Srbije i jedna žena iz naše zemlje, starosti između 35 i 45 godina, uhapšeni su u subotu u Kataloniji jer se sumnja da su deo bande koja je pljačkala po putevima. U Španiji ih nazivaju “banda drumskih razbojnika”.

Kako pišu španski mediji, oni su uložili više od 8.000 evra u vozila za iznajmljivanje kojima su počinili krađe i brza bekstva, a povezani su sa više od 30 ovakvih slučajeva u poslednjih devet meseci, koliko traje istraga. Hapšenje se dogodilo u okviru četiri pretresa u Barseloni i Santmenatu u operaciji, koja je uključila agente mobilne brigade, jedinice za mobilnost i bezbednost građana i Grupu za istraživanje dokumentacije.

Svi uhapšeni imaju gomilu prijava u policijskim evidencijama, a 2012. godine neki od njih prvi put su hapšeni zbog različitih krivičnih dela. Oni se terete sa ukupno 25 krađa i još nekoliko krivičnih dela u koja se ubrajaju: razbojništvo, falsifikovanje dokumenata, prevara i članstvo u kriminalnoj grupi.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More