Nova pravila u bečkom metrou: Od sutra zabrana konzumiranja hrane

FOTO: Flickr
345

BEČ – Konzumiranje hrane u bečkom metrou će od sutra biti potpuno zabranjeno. Naime, od 15. januara 2019 godine na svim linijama bečkog metroa putnicima je zabranjeno da konzumiraju hranu, pa čak i onu bez mirisa, kao što su na primer slatkiši ili jabuke.

Zabrana se odnosi, između ostalih, na: šnicle, viršle, hotdog, boksovi sa testeninom i raznim dodacima, pice, burgeri, kebab, zemičke sa sirom i salamom, ali i na kolače, keksove, slatkiše, pa čak i na lizalice. Žvaka je, navodno, dozvoljena jer ona ne spada u hranu.

Zabrana se odnosi na sve putnike podzemne železnice, bez obzira na starost. Oko 300 pripadnika sigurnosne službe metroa će, po potrebi, svakog putnika koji se ogreši o ovu zabranu, zamoliti da hranu opet zapakuje i konzumira je po napuštanju metroa.

Interesantno je da zabrana konzumiranja hrane važi samo u vagonima, ali ne i na peronima metroa. Takođe za sada ne važi ni u autobusima i tramvajima gradskog saobraćaja.

Ova zabrana se ne odnosi na pića, osim na alkohol, čije konzumiranje, kao i pušenje, koje je već odavno zabranjeno. U jednom trenutku se razmišljalo i o zabrani kafe, ali se onda od toga ipak odustalo.

Na stanicama metroa se u međuvremenu postavljaju table i plakate sa odgovarajućim upozorenjima. Sutra, 15. januara kreću kontrole, kazne za sada nisu predviđene.

Dosadašnja iskustva na metro liniji U6, na kojoj se ova mera zabrane primenjuje od septembra, pokazuju da su vagoni manje zaprljani i da je mnogo manje ambalaže i ostataka hrane u vagonima i na stanicama. Putnici su u značajnoj meri poštovali zabranu, a samo u 61 slučaju je izrečena mera opomene.

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More