Teksas želi da pomogne Trampu da pobedi: Tužio je ove četiri države zbog izbornih rezultata!

(AP Photo/Evan Vucci)
265

Savezna američka država Teksas, čiji je cilj da pomogne Donaldu Trampu da popravi rezultate izbora na kojima je pobedio demokrata Džo Bajden, saopštila je da je podnela tužbu protiv država Džordžije, Mičigena, Pensilvanije i Viskonsina pred Vrhovnim sudom SAD, pozivajući se na promene koje su izvršene u izbornim procedurama usred pandemije korona virusa.

Verovatno dugotrajna tužba, koju je najavio republički državni tužilac u Teksasu Ken Pakston, podneta je direktno Vrhovnom sudu, što je dozvoljeno za određene parnice između država, prenosi “Telegraf”.

Vrhovni sud ima 6-3 konzervativnu većinu, uključujući troje sudija koje je imenovao upravo Tramp.

(AP Photo/Evan Vucci)

Ova tužba predstavlja najnoviji pravni napor koji ima za cilj da preokrene rezultate prema kojima je Tramp izgubio od Bajdena na izborima održanim 3. novembra.

Republikanski Teksas je optužio izborne zvaničnike u četiri države da nisu uspeli da zaštite glasanje poštom od prevare. Državni izborni zvaničnivi naveli su da nisu pronašli dokaze za takvu prevaru koja bi promenila rezultate.

Da podsetimo, zbog pandemije korona virusa ove godine je stiglo najviše glasova poštom nego ikada pre.

Teksas sada traži od Vrhovnog suda da blokira prebrojavanje glasova elektorskog koledža u četiri države – ukupno 62 glasa.

Bajden je skupio dosad 306 glasova, što je premašilo neophodnih 270, u poređenju sa 232 koje ima Tramp.

Teksas takođe traži da se rok za objavu elektorskih glasova pomeri na 14. decembar.

Profesor na Univerzietu Džordžtaun rekao je da Teksas nema pravne osnove za ovu tužbu.

Inače Tramp je izgubio sve četiri pomenute države iako je u njima pobdio na izborima 2016. godine.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More