“Ja sam Darko, SRBIN sa Kosova”, Arno Gujon poslao pomoć ali kad su shvatili ko će da vozi KAMION obuzele su ih EMOCIJE! (FOTO)

Foto: Fejsbuk Arno Gujon/ Kamion sa poklonima krenuo za Gračanicu iz Grenobla
189

Arno Gujon, veliki humanitarac i sada direktor uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu objavio je na svom Fejsbuk profilu da je kontigent sa pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji krenuo iz zavejanog Grenobla.

15 paleta nove garderobe, obuće, igračaka i školskog pribora obradovaće mališane i njihove roditelje i uneti im malo praznične atmosfere, sreću i radost u ovim tmurnim i teškim danima za srpski živalj na Kosovu i Metohiji.


Ono što je posebno interesantno jeste da je vozač kamiona Srbin sa Kosova koji nije mogao ni da zamisli da vozi kamion za svoju zemlju i svoje sunarodnike. Evo kako je lavinu emocija koja je sve prisutne obuzela opisao Arno Gujon na svom Instagram profilu:

“Danas u snegom zavejanom Grenoblu, volonteri humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” uprkos hladnoći završavaju utovar 15-te palete nove garderobe, obuće, igračaka i školskog pribora u šleper koji će krenuti na dug put ka Kosovu i Metohiji.

Pred sam polazak, iz kamiona izlazi vozač koji se na kolebljivom engleskom jeziku predstavlja sledećim rečima: „Ja sam Darko. Ja sam Srbin, rođen sam na Kosovu, i moja supruga takođe… “
To je bilo veliko iznenađenje za celu ekipu.

Međutim, još veće iznenađenje doživeo je Darko saznavši da će prevoziti humanitarnu pomoć namenjenu njegovom narodu i da u Francuskoj, gle čuda, postoji 12.000 donatora koji već 17 godina bez prestanka svojom velikodušnošću ulepšavaju božićne praznike deci sa Kosova i Metohije.

Ni maska koju je nosio na licu nije mogla da sakrije emocije i iskazanu zahvalnost za ono što radimo. Na trenutak svi su zaboravili na hladnoću osetivši veliko zadovoljstvo i toplinu oko srca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)


Kamion je krenuo ka Gračanici… Darku želimo srećan put a našim volonterima uspešne pripreme za 17. tradicionalni božićni konvoj koji planiramo da, uprkos teškoj epidemiloškoj situaciji, realizujemo krajem ove godine”, piše na Fejsbuk stranici Arno Gujona, velikog SRBINA u duši.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More