“Voleo bih da dođem u Beograd za Novu godinu”, Handke se uželeo SRPSKE PRESTONICE!

Foto/PrintScreen/YouTube/RTS
251

Nobelovac Peter Handke izjavio je da mu nedostaje duh srpske prestonice Beograda gde bi voleo da dođe za međunarodnu ili pravoslavnu Novu godinu.

– Hteo bih da ostanem izvesno vreme u Beogradu, da se družim s nekoliko mojih srpskih prijatelja. Uželeo sam ih se – rekao je Handke za beogradske “Večernje novosti”.

On je naveo da je u izolaciji usled pandemije virusa korona čitao Stendala i Andrića.

– Mnogo čitam, Stendala, Andrića, svakodnevno po navici dešifrujem tekstove na starom grčkom. Ispred mene su upravo “Znakovi pored puta”. Ponekad me Andrićev dnevnik rastuži, ali ima odličan ritam – istakao je Handke.

Austrijski pisac, koji je pre oko godinu dana primio Nobelovu nagradu za književnost, proslavio je prošle sedmice u Parizu 78. rođendan. Već tri puta je u posednjih godinu dana odgodio dolazak u Srbiju, gde mu je objavljena nova knjiga “Drugi mač – majska povest” o osvetničkom pohodu radi ispravljanja nepravde.

Vreme tokom epidemije virusa korona provodi izolovan u svojoj kući u Parizu i ne prima posete. Poručio je da je dobro.

– Korona, šta je to? Istina je. Toliko traje da na trenutak sve ovo čak uspevamo i da zaboravimo – rekao je Handke.

On je dodao i da ovo nije najpogodnija epoha za pisanje. Nobelovac je za kraj poručio da je u ovo vreme pandemije najvažnije misliti na sebe, svoje bližnje i čuvati se.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More