Zaboravio sliku na dizeldorfskom aerodromu vrednu 280.000 evra, policija pronašla pored kontejnera ali i vlasnika

Foto: Polizei Düsseldorf/dpa
73

Na aerodromu u Dizeldorfu jedan biznismen je u žurbi zaboravio sliku koja je pravo umetničko delo i setio se tek kada je otišao iz zemlje, a policija je ovu vrednu umetninu pronašla ni manje ni više pored kontejnera.

Prema navodima nemačke policije vredno umetničko delo, koje je procenjeno na 280 hiljada evra, pronađeno je pored kontejnera za recikliranje papira.

Nadrealističku sliku francuskog slikara Iv Tongija, ostavio je na aerodromu u Diseldorfu jedan biznismen. Sliku zapakovanu u karton zaboravio je da uzme pre svog leta za Tel Aviv krajem prošlog meseca, a kada je shvatio da mu ona nedostaje, kontaktirao je policiju čim je sleteo.

Foto: Polizei Düsseldorf/dpa

Misterija je rešena tek nakon što je njegov nećak iz Belgije stigao u Diseldorf i razgovarao sa policijom. Inspektor je tad uspeo da pronađe sliku pored kontejnera za reciklažu koji koriste radnici aerodroma.

– Ovo je definitivno bila jedna od naših najsrećnijih priča ove godine. To je bio pravi detektivski posao – rekao je portparol policije Andre Hartvih.

Izvor Glas javnosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More