Ako koristite zvanični grb SPC na društvenim mrežama odmah ga izbrišite, stiglo upozorenje

FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC
90

Srpska pravoslavna crkva pozvala je vlasnike naloga na društvenim mrežama koji nose naziv “Srpska Pravoslavna Crkva” i drže njen zvanični grb da ih u što kraćem roku obrišu, podsetivši da je jedina zvanična prezentacija SPC na internet adresama spc.srb i spc.rs.

Obaveštavamo širu javnost da se na društvenim mrežama (osobito na Facebook-u i Instagramu-u) u poslednje vreme pojavilo više lažnih naloga koji se koriste imenom Srpske Pravoslavne Crkve i njenim grbom. Tim povodom se Informativnoj službi Srpske Pravoslavne Crkve javilo više vernika sa pitanjem da li navedeni nalozi pripadaju Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, s obzirom na stavove koji se na njima iznose, ali i razne ekonomske transakcije koje se putem tih naloga obavljaju, stoji u saopštenju.

Poziv je usledio nakon što se u poslednje vreme pojavilo više lažnih naloga koji se koriste imenom Srpske Pravoslavne Crkve i njenim grbom, zbog čega vernici postavljaju pitanje da li ti nalozi pripadaju SPC, a s obzirom na stavove koji se na njima iznose, ali i razne ekonomske transakcije koje se putem tih naloga obavljaju.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima SPC navodi i da vlasnici takvih naloga trebalo da ih obrišu i s obzirom da je reč o delatnosti koja spada u krivično delo lažnog predstavljanja.

Ovom prilikom pozivamo vlasnike nalogâ na društvenim mrežama koji nose naziv „Srpska Pravoslavna Crkva“ i drže njen zvanični grb da iste u što kraćem roku obrišu, što zbog moralnog obzira, što zbog činjenice da je reč o delatnosti koja spada u krivično delo lažnog predstavljanja, saopštila je informativna služba SPC.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More