ODLUČENO! Nove mere KRIZNOG ŠTABA za ULAZAK u SRBIJU!

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
4,404

Strani državaljani neće moći da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati, dok će građani Srbije moći da uđu bez testa u zemlju, ali će onda morati u karantin, saopštila je ministarka i članica štaba Darija Kisić-Tepavčević.

Ta mera važiće od 20. decembra, najverovatnije do 10. januara, u zavisnosti od epidemiološke situacije, rekla je Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

“Krizni štab je danas doneo odluku prema kojoj će na graničnim prelazima biti vršena pojačana kontrola uz obavezan PCR test za sve strane državljane koji žele da uđu u našu zemlju”, rekla je Kisić Tepavčević.

Test će biti potreban za sve strane državljane, bez obzira iz koje zemlje ulaze u Srbiju.

“Što se naših državljana tiče, Ustav imgarantuje ulazak u zemlju i oni su uvek dobrodošli. Za njih će važiti obavezna kućna izolacija u trajanju od 10 dana, ako nemaju negativan PCR test. Taj karantin mogu da prekinu negativnim PCR testom”, objasnila je Kisić-Tepavčević.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More