Protest pištaljkama ispred Predsedništva (FOTO)

Foto: Twitter/@FHPHLC
437

BEOGRAD – Inicijativa mladih za ljudska prava organizovala je uz parolu
„Uvek pištaljka, nikad više puška!“ protestno zviždanje na platou između zgrade Predsedništva Srbije i Starog dvora (ulica Kralja Milana).

Oni su u četvrtak s početkom u 18 časova protestovali protiv „državne podrške ratnim zločincima, huškanja na nove ratove i represije nad aktivistima za ljudska prava“.

„Povod za protest jeste kontinuirana kampanja promocije ratnih zločinaca i najave novih ratova, koja je oživela publikovanjem knjiga Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića od strane Ministarstva odbrane“, navodi se u pozivu na događaj koji je ova inicijativa objavila na Fejsbuku.

Kako se dalje navodi u pozivu, oni tvrde da „nas ratni zločinac Veselin Šljivančanin poziva sa naslovnih strana i sa TV ekrana u rat dok u istom danu kada mirovni aktivisti bivaju osuđeni zato što su izrazili protest zviždeći protiv osuđenog ratnog zločinca“.

Da podsetimo, Prekršajni apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je osam aktivistkinja i aktivista Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) osuđeno za kršenje javnog reda i mira zbog toga što su razvili transparent „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“ i duvali u pištaljke za vreme govora Veselina Šljivančanina na tribini SNS-a.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More