Srđa Janković: “Nikome ne možemo reći da ne dolazi u svoju zemlju, ali moramo da štitimo i zdravlje građana koji su ovde”

Printscreen RTS.RS
123

Nikome ne možemo reći da ne dolazi u svoju zemlju, ali moramo da štitimo i zdravlje građana koji su ovde, kaže imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković.

On je povodom predstojećih praznika podsetio da će od 20. decembra na granici biti neophodan PCR test, ne stariji od 48 sati, a da se u suprotnom određuje kućni karantin od 10 dana.

Ko ne donese svež negativan PCR test, biće upućen na kućnu samoizolaciju u trajanju od 10 dana, rekao je Janković za TV Pink.

Bespotrebna okupljanja vode do pogoršanja

Ako se budemo okupljali iz bilo kog razloga koji je manje važan od života, pogoršaćemo trenutnu epidemiološku situaciju i dočekati sledeću godinu u većoj opasnosti, sa teže obolelim pacijentima od kovida-19, kaže imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković.

On je za TV Pink rekao da medicinski deo Kriznog štaba nije za ublažavanje donetih mera, ističući da aktuelna situacija to ni ne dopušta.

“Treba poštovati stare dok su na snazi. Mere vrede ukoliko ih poštujemo”, poručio je Janković.

Kaže da postaje sve vidljiviji deo pacijenata koji ima težu kliničku sliku i ističe da stanje u bolnicama nije dobro, te da je hospitalizovan veliki broj obolelih od kovida-19.

“Sistem je opterećen do krajnjih granica”, naveo je Janković i dodao da nije pravično reći da je sistem pukao kada se pomaže ljudima, ali i istakao da je značajan broj zdravstvenih radnika ispao iz stroja.

Apelovao je na građane da se ne okupljaju, sem u najnužnijim potrebama.

PCR test ili IZOLACIJA! Od nedelje ulazak u Srbiju pod NOVIM USLOVIMA i NOVIM CENAMA TESTIRANJA

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More