Najveća zaplena u ISTORIJI KANADE! Kod Srbina pronađena droga vredna 18 miliona dolara!

Foto: Pixabay
172

Srbin Danijel Dubajić (45) iz Toronta suočava se sa čak 78 tačaka u optužnici nakon što je policija prošlog meseca u njegovom stanu pronašla drogu u vrednosti od 18 miliona dolara, kao i 65 komanda vatrenog oružja, što je najveća zaplena u jednom danu u istoriji kanadske službe, piše toronto.ctvnews.

Istraga je započeta ranije ove godine kada su službenici saznali za informacije u vezi sa trgovinom drogom na tom području.

Kako je istraga napredovala, Sinopoli je rekao da su istražitelji postali svesni “potencijalne lokacije za trgovinu drogom” u blizini puteva Parklon i Beri, te ulici Kloverhil.

– Ovo je obično vrlo tiho i stambeno naselje, koje se sastoji od niskih stambenih zgrada, parkova, igrališta i škola – rekao je inspektor Tim Kron na konferenciji.

Pretres je na imanju izvršen 17. novembra, a kada su policajci ušli u stan zatekli su stanara kog je policija identifikovala kao 45-godišnjeg Danijela Dubajića. Bio je registrovan kao stanar te jedinice.

– Moji istražitelji su mi rekli da je bio veoma smiren, vrlo kooperativan, da nije govorio previše, kao da je znao da je došao taj dan – naveo je Kron.

Vlasnik objekta u kom je živeo Dubajić Džo Bejks rekao je za CTV Toronto da je on u ovde živeo 22 godine. Bejks tvrdi da je Dubajić radio kao slikar, da se bavio naturopatijom i da je uvek na vreme plaćao kiriju.

Pretražujući imanje tog dana policija je pronašla 181 kilogram droge procenjene ulične vrenosti od 18.240.000 dolara, vatreno oružje koje nije bilo sakriveno, kao i municiju.

Zaplenjeno je ukupno 106 kilograna kokaina, 61 kilogram kristalnog metamfetamina, 5 kilograma fentanila, 9 kg MDMA, 65 komada vatrnog oružja, uključujući 57 pištolja i osam pušaka, više od 15.000 metaka.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More