Vlada Crne Gore se oglasila: Štitimo državne interese

Foto: Wikimedia Commons
398

PODGORICA – Ne postoje nikakvi spiskovi nepoželjnih osoba, već nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procenjuju koja bi lica svojim delovanjem mogla ugroziti zaštićene vrednosti i interese Crne Gore i njenih građana, saopštila je večeras crnogorska Vlada.

Povodom medijskih napisa o zabrani ulaska u Crnu Goru pojedinim srpskim intelektualcima, Vlada je u saopštenju navela da je izrada bezbednosnih procena u vezi sa pojedinim događajima i delovanjem pojedinaca koji bi mogli ugrožavati nacionalnu bezbednost i državne interese Crne Gore, odnosno narušavati njen ugled i dostojanstvo, stalna obaveza službi bezbednosti.

„Ukazujemo da je naša ustavna i moralna obaveza da od nedobronamernih pojedinaca štitimo stabilnost i bezbednost zemlje, ali i spokoj svih njenih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih“, navodi se u saopštenju

U saopštenju se dodaje uverenje da bi se na sličan način ponela i svaka druga odgovorna Vlada, bilo gde na svetu.

„S tim u vezi, ne samo da razumemo već i cenimo kada predsednik Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije. Podvlačimo da ovaj pristup, iako nam se to želi podmetnuti, nema nikakve veze sa zabranom slobode mišljenja, već se jedino i isključivo odnosi na sprečavanje stranih državljana da u Crnoj Gori izazivaju ili podstiču netrpeljivost, vređaju ugled ili slave nasilni nestanak Crne Gore“, poručeno je iz Vlade.

Uprava policije donela je rešenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

„Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću“, saopšteno je listu „Dan“ iz Granične policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u razgovoru sa crnogorskim kolegama dobio potvrdu da je Bećkoviću, Antiću, Rakoviću i Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More