Vakcinacija u Čikagu prekinuta: Zaposleni u bolnici imali NUS POJAVE!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Andrew Harnik
148

“Condell Medical Center” u Libertivilu kraj Čikaga zaustavio je vakcinaciju protiv COVID-19 nakon što su neki zdravstveni radnici prijavili reakcije na vakcine.

Posle temeljne interne provere, ova bolnica će od sutra ponovo započeti svoj program vakcinacije protiv COVID-19.

Program je pauziran u petak uveče nakon što su četvorica zaposlenih doživela reakcije ubrzo nakon prijema vakcine. Zvaničnici su rekli da nije bilo drugih slučajeva, prenosi “Serbiantimes.info”.

„Bilo je zabrinutosti da nešto nije u redu sa tom serijom vakcina, ali nakon razgovora sa našim zdravstvenim odeljenjima i saznanja da je ista ta količina vakcine korišćena na više drugih lokacija, i nijedan drugi ozbiljan problem nije prijavljen, smatrali smo da ne postoji bojazan za integritet vakcine,” rekao je dr Robert Citronberg, izvršni medicinski direktor za infektivne bolesti i prevenciju.

Čini se da je jedan od četiri slučaja ozbiljna alergijska reakcija. Preostala tri su doživela blage reakcije koje se mogu dogoditi nakon vakcinacije. Osoblje se sada oseća bolje i oni su otpušteni u subotu.

„Mogu da vam kažem da je jedan od članova tima koji je imao blažu reakciju i koji je otpušten kući bio lekar našeg medicinskog osoblja. U subotu se osećao sjajno i rekao da je apsolutno 100% iza kontinuirane vakcinacije naše populacije “, rekao je dr Citronberg.

Kao predostrožnost, bolnica će povećati period praćenja (evaluacije) nakon vakcine na 30 minuta. Oni i dalje podstiču zaposlene da se vakcinišu, ali to za sada nije obavezno.

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More