Amerikanac spremio iznenađenje za suprugu iz SRBIJE: U celu priču uključen i Balašević a evo i kako! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
196

Profesor Skaj, Amerikanac, u svom poslednjem video eseju na Jutjubu analizirao je “Celovečernji the Kid”, album Đorđa Balaševića iz 1983. godine.

Naime, profesor ima suprugu koja je rodom iz Srbije, a Balašević joj je jedan od omiljenih pevača. Kako bi je iznenadio za njen rođendan, 27. decembra, Skaj joj je posvetio ovaj video, govoreći o Balaševiću, Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, prenosi “Telegraf”.

Foto: PrintScreen/YouTube

– On nije samo regionalni pevač. Voljen je širom Srbije i bivše Jugoslavije. Mislim da je ono što ga čini izuzetnim, i što sam zavoleo kod njega, to što predstavlja ono najbolje u čovečanstvu. Potiče iz mesta koje je razorio nacionalizam, a donosi nešto univerzalno, i komentariše čovečanstvo i život sa male distance, sa inteligentnom i kreativnom pozitivnošću – ističe profesor Skaj o Balaševiću i dodaje:

– Realističnom pozitivnošću, ne onom glupom kao “sve je u redu”, već posmatranjem stvari i objašnjavanjem života na način koji pomaže slušaocima da ga kvalitetnije žive. Ono što ga čini interesantnim je to što je regionalan, ali i humanista. Peva za malu grupu ljudi, ali istovremeno za sve nas.

Profesor je napomenuo da je prethodni snimak koji je posvetio Balaševiću bio u vreme kad je pevač prošle godine doživeo infarkt, i da je to bio jedan od najgledanijih videa koje je objavio.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More