Zimski kamp u manastiru Nova Gračanica kod Čikaga: Naučite više o zemlji svojih PREDAKA!

196

Od pre osam godina đaci se okupljaju u manastiru Nova Gračanica, severno od Čikaga, tokom zimskog raspusta u Zimskom kampu.

Kapaciteti se popune skoro istog dana kad se objavi registracija za Zimski kamp i on okupi đake iz srpske zajednice u Čikagu, ali i nekih drugih mesta u Americi, pa i Srbiji, piše “RTS”.

Kamp je počeo sa 30 učesnika, a broj zainteresovanih je posle samo nekoliko godina porastao na 110. To je prilika za lepo druženje, razmenu iskustava, šansa da se nauči više o srpskoj pravoslavnoj veri, kulturi i jeziku.

Kamp puno znači mladima jer je većina rođena u Americi, ali istovremeno, zbog roditelja, imaju jaku vezu sa Srbijom.

Kamp se održava i ove godine, ali zbog pandemije korona virusa sve je prebačeno na Zum aplikaciju, preko interneta.

Kamp traje od 26. do 30. decembra i organizatori će pokušati da što duže održe tradiciju, makar i preko interneta. Broj učesnika je ograničen na jednu stotinu kako bi se odvijao na najefikasniji način.

Decembarski kamp je počeo da se organizuje nakon što su učesnici letnjeg kampa u Novoj Gračanici izrazili želju da se okupljaju i u zimskom periodu.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More