“U kući je bilo STRAŠNO”, građani Srbije o zemljotresu koji se osetio širom naše zemlje! (FOTO, VIDEO)

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ nr
95

Zemljotres koji je danas “protresao” Hrvatsku osetio se i u Beogradu, posebno u visokospratnicama, a stanari solitera u blizini TC Ušće kažu da su ga osetili, ali, bar kako kažu, nisu bili uplašeni.

Starija gospođa koju je ekipa tanjuga zatekla ispred zgrade kaže da je osetila potres u svom stanu na trećem spratu, a mislila je da su to oni naknadni, manji potresi, zbog smirivanja tla, posle zemljotresa prethodnih dana registrovanih u Hrvatskoj.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

Ipak, nada se, kako kaže, da se neće ponoviti.

Penzioner koji živi u stanu na 11. spratu potvrđuje da je osetio potres, ali je mislio da je reč o jakim olujnim vetrovima, koji su se u Beogradu osetili i u jutarnjim satima, dok nije čuo vesti.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

Penzionerka koja je bila sa unukom u obližnjem parkiću nije osetila zemljotres, ali su je njeni bliski pozvali zato što živi u soliteru.

“Sve je počelo da se trese”

S druge strane, Milan iz Borče kaže da je u prizemlju kuće sedeo i gledao televiziju kada je primetio kako se luster u sobi trese, a onda je osetio kako tlo podrhtava.

– Odmah sam istrčao napolje, u kući je bilo strašno, sve je počelo da se trese – rekao je on za “Blic”.

I Beograđanka koja živi u Bulevaru kralja Aleksandra kaže da je osetila snažan potres i da se “tresla cela zgrada”.

– Odjednom sam se osetila kao da mi se manta u glavi, a onda i kako se trese sto i kompjuter. Pogledala sam oko sebe po stanu, police su drhtale, nakit koji visi na stalku se ljuljao, želuzine na prozorima su se tresle. Imam utisak da je trajalo tridesetak sekundi. Živim na četvrtom spratu i cela zgrada kao da se ljuljala levo-desno. Grozan osećaj – kaže ona.

Kako nam javljaju sugrađani iz Lazarevca, osetan zemljotres ljuljao je stolice, cveće, police. Prema pozivu stanara zgrade br 70 u Karađorđevoj ulici iz tog dela Beograda, zgrada se osetno zatresla te su sa decom izašli ispred zgrade očekujući nove informacije.

Subotičanima se drmalo tlo pod nogama

Mnogi Subotičani kažu da su osetili potres i da im se drmalo tlo pod nogama.

– Gospode Bože, ne samo da je svanuo sunčan i vedar dan, već sam upravo osetio i zemljotres, drma mi se tlo pod nogama, njišu se lusteri… – navodi korisnik „Fejsbuka“ iz Subotice, a u komentarima drugi potrvđuju da su osetili isto.

U gradu nema panike, niti su ljudi uplašeni, ali je mnogo onih koji u neverici pitaju komšije i sugrađane da li su osetili i videli isto: da se tresu prozorska okan, mrdaju jelke i ukrasi i drugi lagani predmeti.

U naseljima sa višespratnicama, kaže Subotičanka, komšije su izašle ispred zgrade nakon što su osetile podrhtavanje.

– Zgrada se tresla, osetila sam. Nisam uplašena, ali nije mi svejedno. Nadam se da je to sve – kaže Subotičanka koja živi u naselju Prozivka.

Ima i stanovnika Subotice koji na društvenim mrežama komentarišu da apsolutno nisu ništa osetili.

– Bio sam u dvorištu i nisam osetio ništa, ali čujem da su se neke zgrade tresle.

Novom Sadu su se tresli zidovi, lusteri i pomerao nameštaj!

Izvor Tanjug Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More