“Važno nam je da poznaje SRPSKI JEZIK”, princ Filip i princeza Danica o tome kako uče SINA maternjem jeziku (FOTO)

Foto: PrintScreen/Instagram Danamaar
115

Danica i Filip Karađorđević, prinčevski par, krajem juna tekuće godine svili su svoj dom u Beogradu, nakon života u Londonu, a njihovu pažnju u najvećoj meri okupira trogodišnji sin Stefan.

“Veoma nam je važno da Stefan odrasta u sredini u kojoj prirodno pripada. Zato smo ga i upisali u beogradski vrtić u blizini stana u kojem živimo, gde priča na svom jeziku i igra se sa svojim vršnjacima. Lepo je gledati faze u odrastanju jednog malog dečaka koji otkriva svet oko sebe. Razuman je i bistar, radoznao, vedrog je duha i pozitivne energije”, ispričao je princ za Gloriju, na šta je njegova supruga dodala:

“Uglavnom pričamo na srpskom, to je Stefanov maternji jezik i njime perfektno vlada. Bilingvalan je, pošto je prve godine proveo u Londonu, odlično priča i engleski. Počeo je veoma rano da komunicira, da pokazuje želju za učenjem i razgovorom, a talentovan je za jezike”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danica Karadjordjević (@danamaar)

“U Beogradu stanujemo u blizini mojih roditelja, pa mu moja majka Beba poklanja posebnu pažnju, čita mu knjige na srpskom i igra se sa njim, što nam svima pričinjava veliku radost. Ona je moja velika podrška. Stefan razume i španski jer koristimo svaku priliku da otputujemo u Španiju kod Filipove majke (prim.aut. princeza Marija da Glorija), koja sa njim priča na tom jeziku”, dodala je Danica, koja je i te kako ponosna na svog trogodišnjeg sina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danica Karadjordjević (@danamaar)

“A kad odemo u Pariz, u kom sam odrasla, vidimo da pokazuje interesovanje za francuski, moj drugi jezik. Želimo da Stefan nauči da, pre svega, uživa u nežnosti, ljubavi i sigurnosti koje mu mi kao roditelji pružamo. Da mu detinjstvo bude vezano za uspomene koje čuva u srcu”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danica Karadjordjević (@danamaar)

“Veoma nam je važno da dobro poznaje srpski jezik, jer je to osnova za apsolutnu identifikaciju sa kulturom i tradicijom”, zaključila je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danica Karadjordjević (@danamaar)

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More