Britanski mediji dobili informaciju: Tramp napušta zemlju na dan Bajdenove inauguracije?!

Foto: Tanjug (AP Photo/Evan Vucci, File)
92

Britanski mediji objavili su da će američki predsednik Donald Tramp otputovati iz SAD dan uoči inauguracije izabranog predsednika Džoa Bajdena kako bi prisustvovao turniru u golfu koji se održava u Škotskoj.

Svoje spekulacije mediji su zasnovali na podatku da je na škotskom aerodromu Prestvik najavljen dolazak vojnog aviona iz SAD koji obično koristi aktuelni američki predsednik, prenosi “Telegraf”.

Britanski Sandej post piše da bi Tramp mogao da planira put u Škotsku kako bi izbegao Bajdenovu inauguraciju, kao i da je aerodrom Prestvik objavio da 19. januara očekuje dolazak američkog vojnog Boinga 757 koji Tramp najčešće koristi.

Svi ti navodi potkrepljeni su tvrdnjom da su na tom škotskom aerodromu u novembru bili neko vreme smešteni avioni američke vojske i da je trebalo da vrše 3D izviđanje predsedničkog odmarališta Turnberi.

Kako se navodi, svaki avion kojim je Tramp leteo ima neki poseban znak, poput njegovog privatnog aviona koji se zove Tajson 1.

Dodaje se i da su kontrolori leta dobili podatke o dolasku aviona sa posebnim znakom nekoliko nedelja ranije, ali da im nije rečeno kada je to prijavljeno.

Anonimni izvor sa aerodroma rekao je listu da je prijavljen dolazak američkog vojnog aviona 757 koji obično koriste potpredsednik ili Prva dama, dok se dolazak predsedničkog aviona najavljuje mnogo ranije zbog svih potrebnih priprema.

Portparol Bele kuće Džad Dir rekao je da Tramp još nije završio planove za dan inauguracije.

Sandej post navodi dalje da ukoliko Tramp doputuje u Škotsku prekršiće restriktivne mere, budući da je odmaralište Turnberi zatvoreno do 5. februara.

U vladi Škotske nisu hteli da komentarišu mogući Trampov dolazak, već su poručili da je to u nadležnosti britanske vlade, a u Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni u upravi aerodroma Prestvik nisu želeli ništa da komentarišu.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More