Marko Bjelica, tehničar koji je preminuo od korone, letos se vratio iz Nemačke da pomogne Srbiji u borbi protiv kovida

Marko Bjelica
242

“Sećam se visokog, nasmejanog i pozitivnog čoveka koji me je takoreći dočekao, pozdravio, ohrabrio” – ovako džez pevačica Lena Kovačević počinje priču o tragično preminulom Marku Bjelici, glavnom tehničaru u bolnici Bežanijska kosa, s kojim se susrela sredinom jula kada se zarazila korona virusom.

Tada je zbog zdrastvenog stanja morala da provede sedam dana u Kliničkom centru “Bežanijska kosa.” Tom prilikom, upoznala je i glavnog tehičara Marka Bjelicu, koji je nedavno preminuo upravo od posledica virusa korona.

– Sećam se visokog, nasmejanog i pozitivnog čoveka koji me je takoreći dočekao, pozdravio, ohrabrio. U kakvom god da je čovek stanju, a ja sam generalno hvala Bogu bila dobro, bolnica jeste stresna i neminovan je strah, posebno što smo mesecima okruženi strašnim pričama. Ljudi koji nose takvu energiju, a rade u zdravstvu su sada još primećeniji i potrebniji, takav je bio on u mom sećanju, tako je dočekivao svakoga ko dođe u bolnicu- kaže za “Blic” Lena Kovačević.

Prema Leninim rečima, Bjelica je bio medicinski radnik pun reči utehe i podrške, vedrine, pažnje i izraza ljubaznosti.

-To je ono što sam ja primetila i ono što je očito odlikovalo ovog mladog čoveka. Ne mogu da ne napomenem da je u pitanju čovek građe za kog mislite da retko šta može da ga obori, takvog i duha podjednako. Uvek je dočekivao i humanitarnu pomoć koja je pristizala i govorio u ime osoblja. Imao je tu pokretačku energiju- naglašava Lena.

Džez umetnica, razgovarajući sa direktorkom KC Bežanijska kosa, otkril koliko je Bjelica bio požrtvovan za svoj narod.

– Direktorka Marija Zdravković mi je pričala da je odlučio da se u junu iz Nemačke gde je uspešno radio, vratio u Beograd, da mu je srce bilo ovde i u najrizičnijem mesecu, kada je sve krenulo da se komplikuje odlučio da svoju sigurnost i život u inostranstvu zameni neverovatnim požrtvovanjem, služenju našem narodu u ovom teškom vremenu – rekla je Lena, pa dodala:

-Kad god neko nešto nije mogao da obavi i nije više imao ko – Marko je sve prihvatao na sebe. Pričali su mi koliko je štitio svoje kolege, od pacijenata koji umeju da budu i agresivni prema sestrama i doktorima, prosto i zbog svoje pojave i hrabrosti lako je nalazio rešenje u različitim situacijama i bio zaštitnik.

Medicinski tehničar, Marko Bjelica, koji je radio u crvenoj zoni KBC “Bežanijska kosa” i lečio obolele od korona virusa, preminuo je juče, 5. januara, nakon višednevne borbe sa ovim virusom u 41. godini.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More