Beograd na trećem mestu SVETSKE LISTE najboljih gradova za rad na daljinu!

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
50

Na listi koju je objavio portal „Big seven travel“ od 50 gradova koji imaju najbolje uslove za rad na daljinu. glavni grad Srbije, Beograda, našao se na trećem mestu, dok su ispred njega bili glavni grad Estonije Talin i Tbilisi u Gruziji.

Glavni grad Estonije našao se na vrhu liste delimično zahvaljujući novoj vizi „digitalni nomad“, koja omogućava radnicima da se tamo presele na godinu dana pod uslovom da ispunjavaju određene kriterijume. Portal „Big seven travel“ kao prednost ističe i naglo rastuću digitalnu ekonomiju i niske troškove života u Talinu, kao i podatak da najam stana u centru košta oko 500 dolara mesečno, prenosi RTS.

Drugo mesto je zauzeo glavni grad Gruzije, Tbilisi, koji je takođe uveo vizu za radnike na daljinu tokom pandemije. Pored toga, onikoji se odluče da otputuju u Gruziju na raspolaganju imaju i veliki izbor poslovnog i prostora stanovanje koji je mnogo jeftiniji nego u Zapadnoj Evropi.

Beograd se našao na trećem mestu, a kako stoji na portalu njegove prednosti su – centralna pešačka zona uokvirena kafićima, galerijama i prodavnicama. Veliki izbor tehnološki dobro opremljenih prostora za rad. Drevna tvrđava i živopisne pijace prepune voća i povrća, samo su neke stvari „koje će vas dočekati u šarmantnom Beogradu u Srbiji“.

„Ovo bogato kulturno istorijsko središte savršeno je za one koji rade na daljinu. Internet? Dobijate 24 MBPS bez problema. Najam radnog prostora? 100 dolara mesečno. Troškovi života idealni – mesečno vam u proseku treba oko 1.425 dolara“, navodi se na portalu „Big seven travel“.

Pored toga, dodaju da su Beograd i Srbij idealno saobraćajno povezani sa ostatkom regiona i sveta.

Iza Beograda su se našli, između ostalih, i Bali u Indoneziji i Čang Mai na Tajlandu, Porto i Lisabon u Portugalu, Berlin u Nemačkoj, Budimpeštu u Mađarskoj i Madrid u Španiji.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More